お好み焼き|オタフクノート

New York Konamon Festival
第3回NYコナモンフェスティバル

オタフクの日常

New York Konamon Festival

10 thousand people enjoyed Japanese Konamon! Otafuku Foods supported this event to contribute to the excitement.

The 3rd “New York Konamon Festival” (Japanese Flour Food Competition) was held from September 20 to 21, 2019. Japan Fes has been hosting this event since 2017, to spread Japanese Flour Food culture, such as Okonomiyaki, Yakisoba and Takoyaki in the U.S. 

Otafuku Foods, the subsidiary Otafuku Sauce Co. and based in Los Angeles, has been supporting the exciting event since the beginning.


This year, 9 shops (5 shops from Japan, and 4 shops from the U.S.) joined the competition and provided Okonomiyaki, Yakisoba, Takoyaki and Monja-yaki.

About 10 thousand visitors enjoyed eating and voted for their favorite shops. Some of them had experience enjoying Konamon in Japan and seemed to be happy to eat them again in NY.

“Okonomiyaki Imari” from Tokyo provided Hiroshima-style Okonomiyaki and won the championship.


A lot of people came to the event, and it seemed that Konamon are well-received there. Actually, the number of Okonomiyaki restaurants is increasing in NY and there are many shops offer Konamon as well. Okonomiyaki may become popular more and more!






【Participating shops】

●Fugetsu (Hokkaido Prefecture, Japan) / Okonomiyaki

●Okonomiyaki Imari (Tokyo Prefecture, Japan) / Okonomiyaki

●Acatoki (Mie Prefecture, Japan) / Okonomiyaki

●Takoyaki Bar Tom (Aichi Prefecture, Japan) / Takoyaki

●Monja-yaki CHICO (Tokyo Prefecture, Japan) / Monja-yaki

●BentON (New York) / Yakisoba

●Fuji Yakisoba (New York) / Yakisoba

●Karls Balls (New York) / Takoyaki

●Osaka-ya (New York) / Okonomiyaki 


Otafuku Foods 

New York Konamon Festival

1万人が日本のコナモンに舌鼓み!Otafuku Foodsは毎年協賛し、盛り上げをお手伝い

 

ニューヨーク・マンハッタンで9/20~22に開催された第三回「New York Konamon Festival」。お好み焼き・焼きそば・たこ焼きなど日本食文化「コナモン」を広めるイベントは、Japan Fesが主催し、オタフクソースのグループ会社、ロサンゼルスのOtafuku Foodsは1回目から毎回協賛しています。

 

今年は、9店(日本から5店、米国から4店)が出店し、お好み焼き、焼そばき、たこ焼き、もんじゃ焼きが提供されました。

約1万人の来場者が、コナモンを味わい、好きなお店に投票しました。日本で食べたことがあるという方もいらっしゃり、またニューヨークで食べられることも喜ばれているようでした。

優勝は、広島お好み焼を提供された東京の「お好み焼き いまり」様(日本から出店)となりました。

 

たくさんの方がイベントに参加され、粉もんは大変好評のようでした。

実際にニューヨークでは、お好み焼きの専門店のオープンが増えたり、コナモンとして提供する店も多く、お好み焼きはさらに人気は高まってくるかもしれません。


【参加店舗】

●風月(北海道、日本) / お好み焼き

●お好み焼き いまり (東京都、日本) / お好み焼き

●アカトキ (三重県、日本) / お好み焼き

●たこやきBar トム (愛知県、日本) / たこ焼き

●もんじゃ焼 CHICO (東京都、日本) / もんじゃ焼き

●BentON (New York) / 焼きそば

●Fuji Yakisoba (New York) / 焼きそば

●Karls Balls (New York) / たこ焼き

●Osaka-ya (New York) / お好み焼き 

TOPへ戻る